Kevytyrittäjyys – uhka vai mahdollisuus? Kokemuksia yrittäjyydestä.

Kun aloitin viime marraskuussa kevytyrittämisen, olin todella innoissani mutta minua myös tietenkin jännitti. Ennen päätöstäni minulla oli paljon mietittävää ja päätöksiä tehtävänä. Miten voin hyödyntää aiemmin hankkimaani tietoa ja kokemusta, ja ennen kaikkea; miten tehdä itseäni enemmän tykö ja etsiä uusia toimeksiantajia? Piti myös tehdä laskelmia ja päättää tuntiveloituksesta sekä tehdä liiketoimintasuunnitelma.

Kaikki lähti liikkeelle monen sattuman kautta.

Viime syksynä tulin maininneeksi nykyiselle kollegalleni, että tein eräälle vaatealan yritykselle some-markkinointia yrityksen Facebook- ja Instagram-sivuilla ja myös kävin somistamassa kyseistä liikettä. Hän kysyi, että haluaisinko ryhtyä tekemään samankaltaista työtä hänen kanssaan, sillä hänen työpaikallaan tarvittaisiin kaltaistani some-henkilöä. Yrityksessä kun ei vielä ollut säännöllistä some-vastaavaa vaikka sellaista kipeästi tarvittiin. Hän mainitsi myös tekevänsä työtään kevytyrittäjänä ja että hän laskuttaa toimeksiantajaansa laskutusyrityksen kautta. Harkittuani asiaa huolellisesti otin yhteyttä yhteen nykyisistä toimeksiantajistani. Sovimme kuukausittaisesta tuntimäärästä, tuntiveloituksesta sekä työnkuvastani. 1. marraskuuta 2017 alkaen olen tehnyt some-markkinointia yrityksen Facebook- ja Instagram-sivuilla sekä laatinut asiakkaille uutiskirjeitä 1-3 kertaa kuukaudessa ja ylläpitänyt nettisivuja.

Laadin tammikuussa 2018 CV-nettiin ilmoituksen tämänhetkisestä toimenkuvastani etsien uusia toimeksiantajia. Rehellisesti sanottuna olin hieman skeptinen CV-netin suhteen, mutta turhaan, sillä sain sieltä lupaavan työtarjouksen, joka sopi toimenkuvaani täydellisesti. Sen ansiosta olen nyt tässä, kirjoittamassa tätä blogitekstiä.

Jos vielä mietit kevytyrittäjäksi ryhtymistä, tee se. Talousavaimen palvelut auttavat pitämään kulusi kurissa! Heiltä löydät sopivat työkalut ja ohjelmistot, jotta saat asiat rullaamaan helposti. Ja näin saat tehdä juuri haluamaasi työtä missä vain ja milloin vain. Tämä sopii juuri Sinulle, joka janoaa uusia haasteita ja uudenlaisia työkokemuksia. Sinulla ei ole mitään menetettävää, päinvastoin!