Apua rahoitukseen ja muihin haasteisiin

Suomen taloudellinen tilanne muuttui hyvin nopeasti virusepidemiasta johtuen. Talousavain.net palvelee asiakkaitaan jo vuosien kokemuksella sähköisesti. Näin osaltamme toimimme jo valmiiksi turvallisuus- sekä ympäristöseikat huomioiden. Autamme nyt myös sinua oman yrityksesi sähköisten toimintamallien rakentamisessa. Tämä virus ei siirry sähköisesti, joten nyt viimeistään kannattaa ottaa käyttöön sähköinen taloushallinto ja kunnolliset työkalut.

Suomen valtio ja viranomaiset ovat jo käynnistäneet merkittäviä toimia, jotta taloudelliset haittavaikutukset epidemiasta voitaisiin minimoida. Myös me autamme sinua vaikeassa tilanteessa!

Päähuomio kannattaa nyt kiinnittää erityisesti yrityksen kassavirtaan. Mitkä ovat sopeutumiskeinot kulujen osalta? Entäpä maksuehdot myynneissä ja ostoissa? Myös mahdollisten saatavarahoitusten hyödyntäminen on harkittava asia. Yleisesti etukäteen neuvotellen saa parhaan tuloksen. Vaikka tilanne voi näyttää vaikealta on siihen usein löydettävissä hyviä ratkaisuja ja yhdessä toimien se on helpompaa!

Kassavirtalaskelma kannattaa nyt tehdä ellei sitä jo ole. Voimme myös tehdä sinulle kassavirta-analyysin, jotta oikeat toimet tulee sen avulla tehtyä nopeasti. Tärkeää on myös nyt kirjanpidon nopea päivitys ja tässä sähköinen kirjanpito tuokin nyt selvän edun, kun tietoa on nopeammin saatavilla. Meiltä löydät sopivat työkalut helposti ja nopeasti käyttöön.

 Julkisen tahon erityiset tuki ja rahoitusmahdollisuudet:

– Verotus: Katsotaan, ettei makseta liikaa ennakkoveroja. Verottaja antaa myös lisäaikaa ilmoituksiin, maksuihin ja joustaa vaikeassa tilanteessa. Voimme hakea muutokset asiakkaillemme suoraan Omaverosta. Maaliskuun 25. päivänä avautui verottajalla helpotetuin ehdoin saatavat maksujärjestelyt. Tästä lisää Verohallinnon sivuilta: https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/korona/

– Ely-keskukset tukevat yrityksiä (myös toiminimiä) toiminnan kehittämisessä. 31.3. avautuivat yrityksen erityisrahoituksen avustus- ja tukihakemukset. Tuki on suunnattu erityisesti yrityksille, joissa on 1-5 työntekijää työsuhteen mallista riippumatta. Myös toiminimet ovat mukana. Oheisesta linkistä lisää tietoa: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus

– Business Finland on avannut koronaepidemian vuoksi erityisen tukiprojektin, jonka tavoitteena on avustaa yrityksiä uuden liiketoiminnan suunnittelussa sekä toteutuksessa. Tuet ovat suunnattu yli 5 henkilöä työllistäville yrityksille, mutta hakemuksia voi muutkin tehdä. Me autamme hakemuksen tekemisessä. Tietoa lisää Business Finlandin sivuilta: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/koronavirus/

– Yksinyrittäjille on ohjattua tukea kuntien elinkeinotyöntekijöiden kautta. Tuki kohdistuu erityisesti vuokran ja muiden kiinteiden kulujen kattamiseen tilanteessa, jossa tulot pudonneet koronasta johtuen. Yrittäjä on oikeutettu myös työttömyystukeen lopettamatta yritystä. Haku avautumassa pian, tästä lisää tietoa: https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajille-2000-euron-toimintatuki-koronavirustilanteessa-haku-avautuu-mahdollisimman-pian

– Pankit joustavat nyt luoton maksuissa ja antavat myös lisärahoitusta. Finnvera on tukemassa vakuuksien osalta eli Finnvera takaa – pankit jakaa, kuten valtiovaltakin totesi. Käsittelyaika tosin vaihtelee.

– Jos valitettavasti joudutaan lomauttamaan tai jopa irtisanomaan työntekijöitä on tärkeä, että se tehdään oikein. Tässäkin saat meiltä avun tilanteeseen nopeasti.

Tärkeintä on hakea tukea ja apua vaikeassa tilanteessa – tämä  tilanne koskettaa meitä kaikkia. Yhdessä tästä selvitään ja vaikka fyysistä etäisyyttä nyt suositaan voimme nyt toimia sähköisesti ratkaisujen löytämiseksi.