Kesä tulee ja lomakausi alkaa – yrittäjä, oletko valmis?

Kevät on ihan kohta täällä ja seuraavassa silmänräpäyksessä on kesä. Kesämökit ja -asunnot kutsuvat luokseen rentoutumaan luonnonhelmassa ja ihailemaan kauniita järvimaisemia.

Joskus lomasta huolimatta voi olla vaikea saada ajatuksia irti töistä ja yrityksen ylläpitämisestä. Voit olla fyysisesti kesämökillä lämmittämässä saunaa ja grillaamassa herkkuruokaa tai rantalomalla Kanarialla ja silti mieli harhailee keskenjääneissä projekteissa tai lomanjälkeisissä työtehtävissä.

Jos olet yrittäjä, kuulostaako tämä tutulta? Ei ole ihme, jos näin on, sillä vuoden 2014 hyvinvointibarometrin mukaan yrittäjät pitävät keskimäärin puolet vähemmän lomaa.

Kysymys kuuluukin: miten välttää liika stressaaminen ja sen sijaan taata maksimaalinen rentoutuminen loman aikana?

Ennen kuin lomasi alkaa, tee näin:

  1. Tee aikataulu ja yritä pitää siitä kiinni. Niin kliseiseltä kuin se voikin kuulostaa niin hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Tee kaikki tärkeimmät ja vaikeimmat tehtävät ensin ja pidä kiinni deadlineista.
  2. Mitä lähempänä loma on, ota vähemmän projekteja vastuullesi. Tee näin vain, jos se on mahdollista. Ei ole hyvä antaa tehtävien kasaantua ja jättää paljon kiinnikurottavaa loman jälkeen. Ja eikö vain, että lomalle lähtiessä paras tunne on se, kun jättää itselleen kirjaimellisen tai kuvaannollisen tyhjän pöydän odottamaan töihin paluuta!
  3. Jätä helpoimmat ja kevyimmät tehtävät viimeiseksi ennen lomaa. Ei ole mitään parempaa kuin astua lomalle viimeisestä työvuorosta levollisin mielin. Jos kuitenkin loppurutistukseen osuu juuri ne haasteellisimmat työt, pidä ansaittu palkinto eli loma kirkkaana mielessäsi.

Kun noudatat näitä vinkkejä, voit nauttia olostasi täysin rinnoin ja ottaa rennosti, kun lomasi vihdoin koittaa!


Jos kuitenkin yrityksen asioista johtuva stressi saa sinusta yliotteen, ei hätää! Meillä Talousavaimella on yrittäjille hyviä uutisia!

Talousavain tarjoaa yrittäjälle tuurausta kesälomakaudella.

Tuuraamme yrittäjiä tulevana kesälomakautena! Me laskutamme asiakkaat, maksamme laskut sekä käsittelemme ostotilaukset. Palvelumme kattaa siis kaikki yrityksen juoksevat asiat.

Tämä kaikki on mahdollista Briox-järjestelmän avulla, joka tarjoaa hyvän alustan tehdä ja jakaa asioita yhteisesti. Briox kehittää verkkopohjaisia ohjelmia, jotka tekevät mm. yritysten, yhdistysten, tilitoimistojen ja koulujen elämästä helpompaa. Saat pääsyn yritysjärjestelmään, joka on helppokäyttöinen ja jossa voit itse valita, mitä ohjelmia tarvitset. Kaikki on verkkopohjaista ja tallennetaan Brioxin omille palvelimille, joten voit itse työskennellä miltä tahansa liitetyltä laitteelta.

Tänä keväänä Briox yhdistyi Luovun, sähköisen matkalaskujärjestelmän, kanssa. Lue lisää Luovun ominaisuuksista Luovun verkkosivustolta!

Kun luotat yrityksesi hoitamisen meidän käsiimme, pyörät pyörivät jouhevasti lomasi aikana ja Sinä voit keskittyä rentoutumaan sekä lataamaan akkujasi!

Lomia odotellen ja tulevia aurinkoisia kevätpäiviä toivottaen,

Talousavain.Netin tiimi