Keskity olennaiseen ja hyödynnä sähköiset mahdollisuudet

Muutama vuosi sitten silloinen uusi yrittäjä osti pitkään toimineen yrityksen. Liiketoiminta oli tuttua ja usko vahva – että kaikki lähtee vauhdilla liikkeelle. Niinhän ne lähtikin ja tekemistä riitti – päivät myyntiä ja markkinointia , iltaisin tuotteiden pakkaamista ja toimitusta sekä tuntiseurantaa, kuittien tarkistusta ja laskutusta ja yöllä palkanlaskentaa ja reskontraa. Pitkään homma ei toiminut. Yrityksen kahvihuoneessa pyysin kaveria hetkeksi pysähtymään ja laskemaan miten hänen aikansa saadaan riittämään niin – että vuorokauteen mahtuu myös unta ja palautumista. Ja tämän lisäksi – laskemaan mistä työstä ja tekemisestä hän saa parhaan katteen omalle työlleen.


Sinullakin voi olla vastaavia kokemuksia. Olet omassa osaamisalueessasi hyvä tai loistava – keskity siihen ja anna sähköisen tilitoimiston asiantuntijoiden hoitaa yötyöt sähköisesti. Eihän ne perinteiset tilitoimistot ole edes auki ja sinua palvelemassa yöaikaan kun olet itse viemässä kuitteja heille tai tarvitset talouspäällikön palvelut asiantuntemusta. Oletko jo tutustunut sähköisen taloushallinnon säästölaskuriin. Totea itse paljonko säästät omaa aikaa siirtymällä sähköisen tilitoimiston palveluihin ja käyttämällä säästetyn ajan joko tehokkaammin yrityksesi päätoiminta-alueella tai sitten vaikka antamalla ajatusten hetken lentää ja mahdollistaa uusien business ideoiden kehittyminen.

Sähköisen taloushallinnon säästölaskurin käyttö on yksinkertaista ja sen avulla toteat sähköisen taloushallinnon tarjoamat mahdollisuudet kehittää omaa ja yrityksesi toimintaa.

Mitä muita etuja taloushallinnon palveluiden sähköistäminen tarjoaa?

Taloushallinnon sähköistämisistä rakennetaan kokonaisuutena huomioiden esimerkiksi palkanlaskenta, työnantajamaksut, alv ilmoitukset ja verovapaat korvauksen ja niiden toteuttamisen erityisvaatimukset, jotta varmistetaan eri toimintojen saumaton toiminta. Sähköinen taloushallinto pitää sisällään laskujen kierrätystä ja hyväksymistä sähköisesti, sähköistä maksuliikennettä, viranomaisilmoitusten lähetystä sähköisesti ja kirjanpidon päällekkäisten työvaiheiden automatisointia. Verkkolaskut siirtyvät automaattisesti yrityksen ostoreskontraan ja ovat sähköisesti seurattavissa ja lopulta hyväksyttävissä. Maksuliikenteestä, viitesiirroista ja tiliotteista muodostuu automaattisesti tiliöintimerkinnät. Puhutaan sähköisestä automatisoidusta taloushallinnosta, joka mahdollistaa töiden uudelleen järjestämisen ajasta ja paikasta riippumatta, tehostaa yrityksen taloushallintoa ja alentaa kustannuksia.

Seuraavia taloushallinnon asioita + lisäksi paljon muuta voidaan hoitaa sähköisesti?

  • Myyntilaskut
  • Ostolaskut
  • Maksut
  • Asiatarkastus ja hyväksyminen
  • Viranomaisilmoitukset
  • Palkanlaskenta, matka- ja kululaskut
  • Automatisoitu kirjanpito
  • Arkistot

Joko arvaat mitä tarinan alussa kerrotulle yrittäjälle kuuluu? Luonnollisesti hänelle ja hänen yritykselle kuuluu hyvää ja hän levittää nykyisin seuraavanlaista ilosanomaa muiden joukossa. Mitä pienempi yritys – sitä enemmän kannattaa sähköistää asioita sillä se mahdollistaa ajan käyttämisen itse pääasiaan ja ”oikeaan” tekemiseen.